Mættende og fyldig salat, som er skøn til madpakken og på farten.
Opskrift 3-4 personer:
- 240 g kikærter (drænet og skyllet med vand, dåse)
- 240 g kidneybønner (drænet og skyllet med vand, dåse)
- 150-200 g ærter (optøet)
- 100 g majs (optøet)
- ca. 1/2 blomkål (små buketter eller blåmkålsris)
- evt. 1/4 agurk i mindre tern
- 1 spsk. hampefrø
- Dressing: 1 dl. olivenolie blandes med 1 håndfuld hakket persille, 1/2 økologisk citron (saft og evt. skal) eller lemondråber, lidt salt og peber, evt. 2 fed hvidløg
- Pynt: hampefrø og evt. mere persille
Sådan gør du:
- Kikærter, kidneybønner, ærter og majs blandes sammen
- Tilsæt blomkålsris og evt. agurk
- Bland dressingen og vend det i salaten
- Drys med lidt hampefrø og persille
Forslag til fordeling i Sense:
- HF 1-2: ærter, blomkål og agurk
- HF 3: kikærter og kidneybønner
- HF 4: majs
- Fedt: olivenolie og hampefrø
- Smagsgivere: persille
Hvis du vil lave en luksus udgave, anbefaler jeg, at du koger tørret kikærter og kidneybønner (afkøler inden de blandes i salaten).
Den salat ser virkelig lækker ud:)
Ville man kunne lave salaten uden majs men med quinoa i stedet for som HF4?
Mvh Marie Louise
Hej Marie Louise.
Beklager jeg ser først dit spørgsmål nu – og JA det kan du sagtens.
Quinoa er en super god kulhydratkilde.
KH Mia