Jeg er vild med “mad i fad”, fordi det er simpelt og tager ingen tid at lave. Sund mad behøver ikke være kedeligt. Denne opskrift er skøn og lækker – også til madpakken næste dag.
Opskrift til 3-4 personer:
- 10 æg
- 4-6 skiver parmaskinke
- 200 g kartofler
- 1-2 løg
- 1 grøn/rød peberfrugt
- 150 g cherrytomater
- 100 g revet mozzarella
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- lidt frisk kværnet feber
Sådan gør du:
- Skær kartofterne i små tern ca. 1/2 x 1/2 cm.
- Skær løg og peberfrugt i fine tern
- Smør et stort ovnfastfad med olivenolie og kom de fine tern deri
- Pisk æggene sammen med revet ost og krydderier som hældes over blandingen i fadet
- Bages i ovnen ca. 20 minutter
- Læg derefter parmaskinke øverst og yderligere ca. 10-15 min. til æggene er blevet fast
- Pynt med halve cherrytomater og urter inden servering
- Serveres med en simpel salat til
Fordeling i Sense:
HF 1-2: salat, cherrytomater, peberfrugt og løb
HF 3: æg, parmaskinke og mozzarella ost
HF 4: kartofler
Fedt: olivenolie og græskarkerner + evt. lidt pesto
Smagsgivere: krydderier og urter
0 kommentarer