Vi spiser rødkålssalat gennem hele vinteren og den er rigtig lækker til det tunge julebord også.
Rødkål kombineret med appelsiner, dadler, valnødder og kokos udgør en sund, fiberrig og velsmagende salat.
Det behøver slet ikke være så kompliceret at få julesalaten på bordet i december.
Opskrift 4 personer
- ½ rødkål skåret i ultra tynde skiver
- 2 appelsiner skåret i små stykker
- 8 dadler skåret i mindre stykker
- 15 – 18 valnødder
- evt. 2 spsk tørrede kokosflager eller 2 spsk tranebær (begge dele er også lækkert)
Dressing:
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 – 1 spsk æblecidereddike
- Saften af ½ citron
- 1 spsk dadelsirup eller agavesirup
Så nemt er det:
- Rengør og skær rødkålen i meget tynde strimler
- Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker
- Hak dadler og valnødder og vend det hele sammen i en skål samtidig med at du hælder dressingen over
- Lad salaten trække ½ time før servering og pynt med kokosflager, appelsinstykker og valnødder
0 kommentarer