Nemme og lækre kiks med både det sunde og det søde. Lidt sundere december “småkager” – men kan sagtens nydes hele året.
Opskrift ca. 40 stk.
- 1 dl. chiafrø
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. solsikkekerner
- 2 dl. havregryn
- 2 spsk. linsemel, andet glutenfrit mel eller hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 æg
- 2 spsk. smør (smeltet)
- 200 g marcipan
- 1 dl. rørsukker
Sådan gør du:
- Kiksene kan laves med glutenfri mel fx. linsemel eller boghvedemel
- Bland de tørre ingredienser
- Riv marcipanen og saml dejen med æg og smør
- Lad dejen trække i min. 15 minutter
- Sæt med en teske dejen på en bageplade med bagepapir
- Læg et stykke bagepapir over og rul kiksene flade med en kagerulle eller tryk med hænderne
- Tag det øverste bagepapir af igen og bag kiksene ved 180 grader (varmluft) i ca. 8-10 minutter
Afkøles og opbevares i en lufttæt beholder.
0 kommentarer