Lækre kernefyldte marcipankiks

14 dec, 2020 | Opskrifter

Sundfokus / Blog / Lækre kernefyldte marcipankiks

Nemme og lækre kiks med både det sunde og det søde. Lidt sundere december “småkager” – men kan sagtens nydes hele året.

Opskrift ca. 40 stk.

  • 1 dl. chiafrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 2 dl. havregryn
  • 2 spsk. linsemel, andet glutenfrit mel eller hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 2 spsk. smør (smeltet)
  • 200 g marcipan
  • 1 dl. rørsukker

Sådan gør du:

  • Kiksene kan laves med glutenfri mel fx. linsemel eller boghvedemel
  • Bland de tørre ingredienser
  • Riv marcipanen og saml dejen med æg og smør
  • Lad dejen trække i min. 15 minutter
  • Sæt med en teske dejen på en bageplade med bagepapir
  • Læg et stykke bagepapir over og rul kiksene flade med en kagerulle eller tryk med hænderne
  • Tag det øverste bagepapir af igen og bag kiksene ved 180 grader (varmluft) i ca. 8-10 minutter

Afkøles og opbevares i en lufttæt beholder.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 − 14 =

Seneste indlæg

Du kunne også være
interesseret i at læse disse artikler

Morgenmad a la risalamande

Morgenmad a la risalamande

Kan man spise dessert til morgenmad? Ja selvfølgelig kan man det - forkæl dig selv med en hyggelig start på dagen, for det fortjener du! Den er også...

Blåbær Smoothies Bowl

Blåbær Smoothies Bowl

Skøn frisk smoothies - jeg elsker at spise Smoothies Bowl med lidt godt knas ovenpå. Kan bruges som let hovedmåltid eller god som mellemmåltid efter...

Brænder du inde med spørgsmål eller har du brug for hjælp?

Du er mere end velkommen til at stille dine spørgsmål i kommentarfeltet eller gennem min kontaktformular. Jed sidder klar til at besvare dem.

Ønsker du hjælp med kosten, er du også velkommen til at kontakte mig, så finder vi en løsning til dig.

Kontakt