Nem, lækker og frisk sommersalat til 3-4 personer
- 1/2 stor blomkål (laves til blomkålsris i foodprocessor)
- 200 g edamamebønner
- danske jordbær (jeg bruget 3/4 bakke)
- 3 spsk. græskarkerner
- 3 spsk. olivenolie eller rapsolie
- 5 lemondråber eller 3 spsk. citronsaft
- urter efter smag – jeg brugte purløg og lidt pynt med basilikum
Sådan gør du:
- De friske grøntsager gøres klar
- Oliven blandes med dråber eller citronsaft
- Olien vendes i blomkålsris med hakket purløg
- De øvrige ingredienser tilsættes
- Græskarker drysses over til sidst
- Pynt evt. med urter
Fordeling i Sense:
HF 1-2: blomkålsris
HF 3: edamamebønner
HF 4: jordbær
Fedt: olie + græskarkerner
Smagsgivere: citron + urter
Forslag til ekstra HF 3: fjerkræ, fisk, grøntsagsfrikadeller, spinatfrikadeller.
0 kommentarer