Lækkert og luftigt brød, som smager fremragende – ja uden smag af rødbede. Virkelig flot og indbydende på bordet.
OPSKRIFT 1 stort brød eller 2 mindre
- 5 dl lunkent vand
- 1 pk. gær
- 3 spsk chiafrø
- 3 spsk sojacrispers (kan udelades)
- 1 tsk. salt
- 300 g rødbeder
- 650 – 750 g hvedemel (jeg bruger økologisk)
Sådan gør du
- Rør vand og gær sammen.
- Bland chiafrø, sojacrispers, salt og rødbede sammen med gærblandingen.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt under omrøring.
- Dejen skal være ret klistret, så måske skal du ikke bruge alt melet.
- Lad dejen hæve i 60 minutter, og hæld herefter dejen ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag brødet i 45-50 minutter ved 175 grader varmluft, og lad det køle af på en rist.
Smager allerbedst afkølet og holder sig frisk længe.
0 kommentarer